Therapeut

De volgende stap in zelfontwikkeling

Als je een schets zou kunnen maken van je ideale leven, hoe ziet die er dan uit? Mijn naam is Wil Theuns en vanuit mijn rol als therapeut help ik jou met het antwoord vinden op levensvragen. Vragen over je identiteit, levensgeluk en de weg naar persoonlijke ontwikkeling.

Op 21 november 1987 ben ik geboren in Hank (Noord-Brabant). Een creatief kind, met een enorme interesse in geschiedenis en menselijk gedrag. Hoe komen mensen tot hun recht? Een vraag die mij drijft en oneindig interesseert. Het vormt de basis van mijn rol als therapeut en lifecoach. Mijn streven is om jou als mens volledig tot je recht te laten komen. Terug naar de kern van wie je bent. Leven vanuit je kracht, met focus op je zielsmissie.


Ondersteuning: voor je volgende stap in zelfontwikkeling

Iedere therapeut is uniek. Mijn begeleiding richt zich op jouw volgende stap in zelfontwikkeling. Ik werk graag met mensen die al tijd hebben geïnvesteerd in persoonlijke groei – boeken, cursussen, mindfullness, een eerder traject bij psycholoog of coach – of zelf een coachende rol hebben. Dat er een basis ligt waarop wij verder kunnen bouwen: de volgende stap in zelfontwikkeling. Dat kan betekenen dat je werkt als coach, of bijvoorbeeld teamleider bent en coaching geeft aan je personeel. Je bent iemand die verantwoordelijkheid draagt, de reddersrol (te vaak) op zich neemt en merkt dat je hierin de balans verliest.


Therapeut voor jeugdtrauma

Het is mijn overtuiging dat de weg naar groei zich vormt op basis van een stevige fundering. Ik begeleid cliënten bij het omgaan met trauma’s die voortkomen uit hun kindertijd. Veelal komen persoonlijke problemen (denk aan relatieproblemen, stress, angsten, o.a.) voort uit onverwerkte jeugdtrauma’s. 


Coach voor HSP en LGBTQ

Ik begeleid mensen met hoogsensitiviteit (HSP) en bied hulp bij vraagstukken over identiteit en geaardheid (LGBTQ). Beide aspecten zijn op mijzelf van toepassing, waardoor ik mij goed in je kan inleven en begrijp tegen welke vragen, uitdagingen en wensen je aanloopt. 


Holistische visie 

Ik ben er voor wie aan zichzelf wil werken, omdat je vastloopt in je eigen patronen en zelfstandig niet verder komt. Als coach heb ik een holistische visie op jouw welzijn. Je bent een geheel: lichaam & geest. Door middel van gesprekken, wandelcoaching en lichaamsgerichte coaching kom je tot nieuwe inzichten. Samen werken we naar een sterke basis, acceptatie van wat is geweest en een heldere blik op de toekomst. 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door: een neutrale blik, verrassende vragen en een schat aan methodes om uit te putten. Dit helpt enorm bij het vinden van nieuwe inzichten over jouw levensgeluk en je pad daar naartoe.


Opleidingen

  • Jeugdtrauma Professional (KTNO geaccrediteerd)
  • Medische en Psychosociale Basiskennis (voldaan aan de Plato eindtermen)
  • Academie voor Holistisch Coachen (KTNO geaccrediteerd)
  • Instituut voor Empathie – Trauma en Heling (KTNO geaccrediteerd)
  • Instituut voor Empathie – Overdracht en Tegenoverdracht : Hechting
  • Vraag Maar: Suicidepreventie
  • Universiteit Utrecht (Research Master Ancient Studies)
  • Universiteit Utrecht (History Bachelor)
  • Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Bachelor of Fine Arts and Education)


Ik ben aangesloten bij CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)

Algemene Voorwaarden Privacy Verklaring